Rust in Harenkarspel weer terug

ingevoerd op 14-5-2008

De rust is voorlopig weer teruggekeerd in de politiek in Harenkarspel. Na enkele maanden van politiek vacuüm zijn dinsdagavond drie nieuwe wethouders geïnstalleerd. Namens het CDA zijn Simon Steltenpool en Jos de Groot de nieuwe wethouders. Gerda Rootjes van Algemeen Belang is de derde wethouder.

Voordat de wethouders werden geïnstalleerd kwam de fractie van Algemeen Belang nog met een verklaring over de motie van wantrouwen.

Die motie zorgde 11 maart voor de val van het college. Volgens Algemeen Belang zat het al langer niet goed in de coalitie met de VVD en de PvdA. Verzoeken van de fractie om met de hele coalitie overleg te voeren werden volgens Algemeen Belang niet gehonoreerd.

Het coalitieprogramma, waar CDA en Algemeen Belang dinsdag mee kwamen, kreeg veel kritiek van PvdA en VVD. Volgens die partijen was het een kopie van het oude coalitieprogramma.

`Het is wonderlijk dat het CDA hier mee kan leven`, zei Kees Francis van de VVD. `2 jaar geleden deugde er volgens het CDA niets van het programma dat diezelfde partij nu presenteert`, vulde Marjan Leijen van de PvdA aan.

De nieuwe wethouders gaan direct aan de slag. Jos de Groot krijgt daarbij de portefeuille Ruimtelijke Ordening en zal het structuurplan vlot moeten gaan trekken. Dat plan gaat voortaan Structuurvisie heten.
De nieuwe wethouders Steltenpool en De Groot ..... De nieuwe wethouders Steltenpool en De Groot .....
Gerda Rootjes wordt namens AB’89 wethouder ..... Gerda Rootjes wordt namens AB’89 wethouder .....