PvdA definitief tegen Seta

ingevoerd op 21-1-2008

De PvdA fractie in Schagen zet definitief een punt achter Seta, de samenwerking met Anna Paulowna en Zijpe. Een herindeling is volgens de PvdA een betere optie.

Het standpunt van de PvdA komt niet als een verrassing. Vorige week, toen de politiek uit de drie gemeenten met elkaar over Seta sprak, zei fractievoorzitter Henk Huijser al veel moeite te hebben met het plan om alleen ambtelijk te gaan samenwerken.

De fractie heeft vrijdag nog overleg gevoerd met het Schager college en de coalitiepartners waarna is geconcludeerd dat de inwoners van Schagen beter af zullen zijn met een andere, verdergaande vorm van intergemeentelijke samenwerking.

Die samenwerking is volgens de PvdA noodzakelijk om een ambtelijk en bestuurlijk apparaat te vormen dat berekend is op de toekomst. `Dat kan Schagen absoluut niet alleen `, schrijft de fractie.

Klik op de onderstaande link voor het complete persbericht:
Henk Huijser van de PvdA ..... Henk Huijser van de PvdA .....
De burgemeesters van Schagen, Zijpe en Anna Paulowna tijdens de bijeenkomst ..... De burgemeesters van Schagen, Zijpe en Anna Paulowna tijdens de bijeenkomst .....