Motie tegen Riteco

ingevoerd op 14-9-2007

Loek Custers, secretaris van de SP in Schagen, wil tijdens de ledenvergadering van zijn partij een motie van wantrouwen indienen tegen fractievoorzitter Lambert Riteco. Dat schrijft Custers in een e-mail aan partijgenoten.

Volgens Custers heeft Riteco oud SP-raadslid Van Benten op een gruwelijke manier laten vallen. Ook besliste Riteco dat Custers niet namens de SP in de raad kwam en vindt hij dat Riteco `de hielen van burgemeester Westerink likt`. `Als de motie niet wordt aangenomen dan trek ik daaruit mijn conclusies`, aldus Custers.

Riteco reageert verrast op de e-mail van Custers. `Wij hebben vorige week een ledenvergadering gehad en daar is de motie niet ingediend`, zegt Riteco. Volgens Riteco kwam de mail ook voor het bestuur van de SP als een verrassing. `Het bestuur heeft inmiddels excuses aangeboden`, aldus Riteco.

Er zal de komende dagen met Custers over de e-mail worden gesproken. Ook Riteco zegt een gesprek met de secretaris van zijn partij niet uit de weg te gaan.

`Als hij zijn uitspraken niet terugneemt dan kan het niet anders dan dat de e-mail voor hem consequenties heeft`, meldt Riteco. Op de aantijgingen in de e-mail wil Riteco verder niet ingaan. `Mijn fractiegenoten en het bestuur weten beter`, zegt hij.
De hoofdrolspelers: Custers (l) en Riteco ..... De hoofdrolspelers: Custers (l) en Riteco .....