Jonker definitief uit bestuur Folklore

ingevoerd op 25-7-2007

Bert Jonker is definitief uit het bestuur van de Westfriese Folklore in Schagen gezet. Aanleiding is een artikel dat donderdagmorgen verschijnt in de Schager Courant.

In het artikel schrijft de krant dat Bert Jonker in de periode dat hij bestuurder was bij de Harddraverijvereniging heeft gegokt met geld van die vereniging. De positie van Jonker werd daardoor onhoudbaar bij de Folklore.

Jonker was, net als de rest van het Folklore-bestuur, al demissionair nadat de lokale krant schreef over de handel in goederen die bestemd zouden zijn voor een veiling voor de Folklore.

Dinsdag kwam het bestuur met een feitenrelaas met als conclusie: er is niet buiten de veiling om gehandeld met veilingartikelen. Ook kondigde het bestuur aan dat een groep mannen, onder leiding van Joop de Veer, de zaak grondig gaat onderzoeken.

Door tijdelijk terug te treden wil het bestuur van de Folklore de groep De Veer de ruimte geven om een goed onderzoek te doen.

Voorzitter Willem van der Voort zal donderdag noodgedwongen zelf als spreekstalmeester optreden. De Folklore kon geen beroep doen op Joop Schilder. De vrouw van Schilder is de moeder van de 35-jarige vrouw die dinsdag bij het familiedrama in Hoogwoud is overleden.
Bert Jonker ...... Bert Jonker ......