Veel beslissingspartijen

Het regionaal voetbaloverzicht

De kraker in de tweede klasse A tussen ZAP uit Breezand en Den Helder FC stond zondag op het programma. ZAP staat in principe veilig op de derde plaats en heeft weinig van Den Helder te duchten. Toch verliep het niet goed in Breezand waar de wedstrijd werd gespeeld. Den Helder veroverde de drie punten door met 2-3 te winnen. ASV de Dijk is kampioen in deze klasse geworden. Met nog 5 competitiewedstrijden te gaan is ASV niet meer in te halen door de concurrentie. Dit werd gedaan met een overtuigende 4-2 overwinning op de nummer 2 De Flamingo’s.

3A. Koedijk was te sterk voor Schagen, met 2-0 werd er gewonnen. Koedijk blijft daarmee in het spoor van SEW die flink uithaale uit bij de Rijp met 1-7 en Volendam met een overwinning op KGB, 1-2.
Schagen heeft volgend weekeinde ook geen makkie, dan staat de uitwedstrijd bij SEW op het programma.

Ook de andere ploeg uit Schagen, SRC, heeft de eer van Schagen niet hoog kunnen houden. Tegen 10 man van JVC werd verloren met 1-2. Con Zelo moest de punten aan LSVV laten in de clash tussen de nummers 1 en 2 van de vierde klasse A, 2-0.

Hollandia T is de draad een beetje kwijt, ging het in de vorige maanden nog voorspoedig en was het kampioenschap nog een kwestie van tijd, nu komen toch de achtervolgers angstig dichtbij. Bij VZV was de mogelijkheid een achtervolger te elimineren. In plaats daarvan won VZV met 1-0. ZDH haalde eens lekker uit toen Dirkshorn op bezoek kwam, 8-1. De ploeg uit Tuitjenhorn, de huidige koploper, staat nog 3 punten voor op de nummer 2. Verder werd de burenpot Winkel tegen Nieuwe Niedorp gespeeld, welke door Winkel werd gewonnen met 3-2. Sint Boys pakte met 3-1 de punten tegen Succes en Wiron deed dat door met 4-2 de Kaagvogels te verslaan.
Komende weekeinde moet Hollandia T thuis winnen door Winkel te verslaan. Kan de ploeg de druk aan?

Het was het weekeinde met veel beslissingspartijen, zo ook in de zesde klasse A. AGSV, de koploper, ging op bezoek bij en in Callantsoog. Callantsoog moest haar meerdere erkennen, want met 1-4 ging AGSV huiswaarts en kan zich opmaken voor directe promotie naar de vijfde klasse. Geel Zwart ’30 heeft weer gewonnen, nu van Twisk met 1-2. Wieringerwaard tegen Vesdo eindigde in 4-1. Oudesluis verloor van Dynamo SC. Dynamo neemt de plek over van Callantsoog in de ranglijst en staat nu tweede. Volgende week mag Geel Zwart het opnemen tegen AGSV.. Verder spelen Wieringerwaard en Callantsoog tegen elkaar.