Afscheid Kees van der Klein

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Bij het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) in Petten werd woensdagmiddag afscheid genomen van adjunct-directeur Kees van der Klein.

Tijdens de receptie mocht Kees van der Klein, die inwoner van Schagen is, uit handen van burgemeester Westerink van Schagen de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Kees van der Klein is 40 jaar in uiteenlopende functies sterk betrokken geweest bij het ECN.

Via de Rijksuniversiteit in Leiden begon hij in 1969 als gastmedewerker. Kees was onder meer projectleider op het gebied van fusiereactor-technologie, hoofd van het programmabureau en business unit manager van de unit Fossiele brandstoffen en Schoon fossiel. Sinds 2003 was Kees werkzaam als adjunct-directeur.

Kees van der Klein heeft ook een grote rol gespeeld bij de positionering van Nederland op de internationale markt van duurzame energietechnologie.

Ondanks dat Kees van der Klein met pensioen is gegaan, zal hij toch betrokken blijven bij duurzame energieontwikkelingen.

Per 1 oktober 2010 is hij commissaris geworden bij Stadsverwarming Purmerend BV. Hij wil zo een bijdrage leveren aan de ambitie van SVP om het meest duurzame warmtebedrijf van Nederland te worden. De opvolger van Kees van der Klein is Robert Kleiburg, die ruim 20 jaar ervaring heeft opgedaan bij Shell.
Kees van der Klein en burgemeester Westerink Kees van der Klein en burgemeester Westerink
Een toespraak van André Vesteeg van NRG Een toespraak van André Vesteeg van NRG
Opvolger Robert Kleiburg Opvolger Robert Kleiburg
De felicitaties na afloop De felicitaties na afloop