N241 moet snel veiliger

Twee extra rotondes bij de Snevert

De reconstructie van de N241 moet snel worden uitgevoerd om de veiligheid van de weg te verbeteren. Dat is de belangrijkste conclusie van de informatieavond over de weg die woensdagavond in De Vriendschap in ’t Veld werd gehouden.

De Vriendschap was bijna te klein voor de grote hoeveelheid belangstellenden. Tijdens de avond presenteerde de provincie Noord-Holland de nieuwste plannen voor de weg.

Nieuw zijn onder andere de aanleg van twee extra rotondes bij de Snevert in Schagen en bij de Oude Verlaatweg. Verder is het gelukt om de voetgangerstunnel bij ’t Veld te behouden.

Vooral de veiligheid voor schoolgaande kinderen was voor de aanwezigen een belangrijk punt. De provincie gaat onderzoeken of de kruising bij Moerbeek tijdelijk van verkeerslichten kan worden voorzien om de veiligheid te verbeteren.

De provincie benadrukte dat het project zeker door gaat. Berichten in de media dat het geld voor de opknapbeurt wordt gebruikt voor de aanleg van de Westfriesiaweg werden ontkent.

De komende maanden wordt gewerkt aan een definitief ontwerp voor de weg. In het voorjaar van 2012 wordt een definitieve beslissing genomen. Als alles volgens planning verloopt kan de klus, die 2,5 jaar gaat duren, in het voorjaar van 2013 starten.
Plannen bekijken Plannen bekijken
De rotonde bij de Snevert De rotonde bij de Snevert
Een bomvolle zaal Een bomvolle zaal
De wethouders Bijlstra en Bouwes De wethouders Bijlstra en Bouwes
Plannen bekijken Plannen bekijken