Overval De Visserman in `Koud Bloed`

Aangrijpend verhaal van dochters Mosa

Het misdaadmagazine `Koud Bloed` besteedt in het septembernummer aandacht aan de overval op restaurant `De Visserman` in Callantsoog.

Op 20 oktober 2009 werd het restaurant overvallen. Daarbij kwam de 55-jarige uitbater Samir Mosa door een schot uit een vuurwapen om het leven. Een team van rechercheurs probeert dit zware misdrijf op te lossen, tot nu toe zonder resultaat.

In het uitgebreide artikel komen de dochters van het slachtoffer aan het woord. Zij vertellen op een aangrijpende manier wat hen is overkomen.

De overval is gepleegd door drie of vier jonge mannen tussen de 16 en 25 jaar. Ze spraken een straattaaltje. Hun hoofden waren bedekt met capuchons en sjaals. Ze maakten gebruik van een zwarte sporttas met een wit logo. De schutter maakte gebruik van een zwaar vuurwapen.

Omdat hij in een kleine kantoorruimte heeft geschoten sluit de recherche niet uit dat de schutter een gehoorbeschadiging heeft opgelopen.

De Politie Noord-Holland noord hoopt nog steeds dat er een gouden tip binnen komt. Justitie heeft een beloning van € 20.000,- uitgeloofd voor de tip die leidt tot de arrestatie van de overvallers. Mensen die informatie willen geven kunnen bellen met de politie op nummer 0900 – 88 44.