Topdrukte tijdens braderie

Koopjes jagen en gezelligheid

Koopjesjagers en gezelligheidszoekers: ze waren er allemaal tijdens de Schager Braderie, die dinsdagmiddag en –avond in het centrum van Schagen is gehouden.

Al ver voor de officiële opening, om 16.00 uur, struinden de eerste koopjesjagers de kramen af. Vooral de kramen met afgeprijsde dameskleding doen het traditiegetrouw goed. Dat was ook dinsdag het geval. Alsof de kleding gratis werd weggegeven graaiden de dames tussen de grote stapels hemdjes, rokjes en broeken.

Het ging tijdens de Braderie niet alleen om de koopjes. Er waren ook stands van Schager verenigingen en politieke partijen. Zo stonden de SP en Duurzaam Schagen op de braderie om te strijden tegen de jacht die in hun ogen wordt gemaakt op hondenbezitters.

Verder waren er optredens van onder andere de Country Line Dansgroep en shantykoor ’t Scheepstuygh. Schagen FM verzorgde van 16.00 tot 21.00 uur een rechtstreeks programma vanaf de braderie.

Foto’s: Kitty Mertz
Meer foto’s bij De Foto’s op www.schagenfm.nl
Al vroeg kon bij Boersen een fiets worden gekocht voor een taart Al vroeg kon bij Boersen een fiets worden gekocht voor een taart
Koopjesjagers tijdens de Braderie Koopjesjagers tijdens de Braderie
Koopjesjagers tijdens de Braderie Koopjesjagers tijdens de Braderie
Koopjesjagers tijdens de Braderie Koopjesjagers tijdens de Braderie
Shantykoor ’t Scheepstuygh Shantykoor ’t Scheepstuygh