D66 voor Hollands Kroon

Partij gaat eerst inventariseren

D66 is de eerste politieke partij die een afdeling start voor de nieuwe gemeente Hollands Kroon.

Hollands Kroon ontstaat op 1 januari 2012 uit een fusie van Niedorp, Wieringen, Wieringermeer en Anna Paulowna. De fusie brengt ook een herschikking van het politieke veld met zich mee. Kort voor het einde van 2011 zullen de inwoners van de vier gemeenten naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen.

D66 is tot nu toe niet vertegenwoordigd in de raden van de vier gemeenten die Hollands Kroon gaan vormen.

Op 20 mei is de nieuwe D66 afdeling Hollands Kroon officieel opgericht. Rien Hazebroek uit Anna Paulowna is voorzitter van dat bestuur. Tjeerdo Wieberdink uit Hippolytushoef vervult de rol van secretaris en Anne-Marijn Post uit Den Oever is penningmeester. Ook Age Miedema uit Wieringerwerf en Sietze Eiting uit Kolhorn zitten in het bestuur.

De nieuwe afdeling van D66 gaat de komende maanden uitgebreid verkennen wat er leeft binnen de huidige gemeenten. Met allerlei groeperingen zullen gesprekken plaatsvinden.

Uiteindelijk mondt dit uit in een beginselprogramma, dat de basis vormt voor deelname aan de verkiezingen van eind 2011. Wie meer wil weten over de D66 in Hollands Kroon kan bellen met Tjeerdo Wieberdink op 0227 – 512 160 of een mail sturen naar tjeerdo@wieberdink.nl