IJsbaan verder van N241

Goed gesprek tussen ijsclub en bewoners

De nieuwe 400 meter ijsbaan van De Magnusrijders in Schagen komt mogelijk iets verder naar het oosten te liggen. Dat is één van de uitkomsten van de informatiebijeenkomst die De Magnusrijders donderdagavond organiseerde voor omwonenden.

Op de avond kwamen enkele bewoners van De Vaart en een echtpaar uit het appartementencomplex Polderzicht af. De meeste bewoners zijn zeker niet tegen de ijsbaan. Ze vinden het gezellig als de baan open is.

Wel zijn er zorgen over het plan van De Magnusrijder. De ijsclub wil een nieuwe 400 meter baan, een clubhuis, verlichting en parkeerplaatsen realiseren.

Vooral over het clubhuis hebben omwonenden zorgen. Ze vrezen dat het een hangplek wordt voor jongeren. De Magnusrijders gaat onderzoeken of een clubhuis kan worden neergezet dat na het winterseizoen weg kan worden gehaald. Voor de lichtmasten wordt gekeken naar masten die weg kunnen worden geklapt.

De baan zelf komt mogelijk parallel aan de N241 te liggen. Parkeerplaatsen worden indien mogelijk aan de oostkant van de baan gerealiseerd. Het terrein zal in de zomer ook worden gebruikt voor huttenbouwdorp KIVAS. Dat wordt geregeld middels een nieuw bestemmingsplan. Andere evenementen worden volgens wethouder Jan Bouwes uitgesloten.

De Magnusrijders gaat de plannen nu verder uitwerken. Daarna wordt een definitief plan ter inzage gelegd.
Een situatieschets van de ijsbaan aan de Snevert Een situatieschets van de ijsbaan aan de Snevert