Veel vertier in Schagen rond wielerronde

Muziek, oude legervoertuigen en sport

Het centrum van Schagen staat op zondag 25 april bol van de activiteiten.

De internationale Ronde van Noord-Holland trekt dit jaar opnieuw dwars door het centrum van de stad. Deze klassieke wielerronde, waaraan veel prominente renners meedoen, wordt voor de 65e keer georganiseerd. Start en finish zijn in Zaandam. Tussen 13.00 en 14.00 uur wordt de doorkomst van het peleton, voorafgegaan door een heuse reclamekaravaan, in Schagen verwacht. In de Nieuwstraat, ter hoogte van de Rabobank, is een `premiesprint`.

Tijdens de dag trekt nog een tweede karavaan door Schagen. Omstreeks 14.30 uur arriveert een indrukwekkende stoet historische legervoertuigen op de Markt en in de Nieuwstraat. De vereniging `Keep them rolling` brengt met tientallen voertuigen een bezoek aan het oorlogsmuseum 1940-1945 in de slottoren.

Voor de Fortis Bank op de Markt in Schagen is een podium gebouwd. Op dat podium zal vanaf 15.00 uur het pre-bevrijdingsconcert gegeven worden door de Sgt. Wilson’s Army Show en The three Army ladies. Zij brengen de onsterfelijke muziek van Glenn Miller, de Andrew Sisters, Frankie Lane, Doris Day en Vera Lynn.

Sportservice Schagen organiseert tussen 13.00 en 15.00 uur op de Markt een aantal demonstraties van plaatselijke verenigingen.