Veel drank in weekend

Extra werk voor politie

Dronken mensen hebben de politie afgelopen weekend veel werk bezorgd.

Zaterdagnacht kreeg de politie de melding van een getuige aan de Lijsterbesweg in Sint Maarten dat een stomdronken jongen over het dak van een auto was gekropen waardoor schade was ontstaan. De jongen hield zich op in een nabijgelegen pand. Agenten troffen inderdaad een flink beschadigde auto aan. Het dak was ingedeukt en de ruitenwisser van de achterruit was afgebroken.

De jongen moest zijn roes uitslapen in een politiecel. Ook moet hij de schade aan de auto betalen.

Een 36-jarige automobilist uit Polen veroorzaakte zaterdagmiddag op de Nieuwe Laagzijde in Schagen een parkeerschade. De eigenaar van de beschadigde auto wilde de schade regelen, maar daar wilde de Pool, die dronken was, niets van weten. De Pool bleek ook niet in bezit te zijn van een rijbewijs.

Een 43-jarige automobilist uit Callantsoog moest zaterdagavond zijn rijbewijs inleveren. De man werd in zijn woonplaats gecontroleerd en bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Aan het bureau blies de man 750 ug/l. Zijn rijbewijs bleek al te zijn ingenomen wegens eerdere verkeersmisdrijven.

Op de Stroet in Sint Maarten is zaterdagnacht een 55-jarige automobilist uit Sint Maarten aangehouden. De man blies 330 ug/l en kreeg een proces-verbaal.