Dagje naar het strand

ingevoerd op 15-7-2004

Een dagje of een paar uurtjes naar het strand met de StrandTrein, Bright Events heeft dat deze zomer geïntroduceerd.

Sinds juni is er een compleet dag- of middagprogramma voor oudere en minder-valide mensen. Ze kunnen in een overdekte wagen tochten maken langs strand en dijk. Het maakt niet uit wat voor weer het is, de StrandTrein biedt voldoende bescherming. Omdat er overwegend ouderen meegaan heeft Dijkstra van Bright Events voor goede stoelen gekozen.

In de wagen is ook ruimte voor zes rolstoelen. De wagen is voorzien van zonwerend glas. Hij wordt getrokken door een tractor die sterk genoeg is om de wagen ook door rul zand te trekken.

De opstapplaats is bij Dijk te Kijk in Petten. Daar vandaan gaat hij naar paviljoen `Strandheeren` voor de lunch of een kop koffie. Als het weer het toe laat kan dat op het terras. Daarna gaat hij via het Pettemer strand en langs de Pettemer- en Hondsbossche Zeewering.

Na anderhalve kilometer gaat de rit terug aan de landzijde van de dijk, langs het natuurgebied in de polders. Via deze weg komt hij uiteindelijk weer bij de opstapplaats in Petten terecht.

Dijkstra is blij dat het Hoogheemraadschap toestemming heeft gegeven om langs dijk en strand te rijden. Er zijn meerdere arrangementen mogelijk. Voor informatie en boekingen kunt u terecht bij het VVV, 0224 – 58 15 41 of op de site, www.brightevents.nl.