Nieuw logo en beste foto

In Zijpe werden het nieuwe logo en de beste foto onthuld

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zijpe woensdagavond in het kerkje van Oudesluis werden naast de toespraak van burgemeester Anja van Apeldoorn-Pruijt met als thema `de toekomst` het nieuwe logo van de gemeente Zijpe en de beste foto onthuld.
Zijpe wil met haar tijd meegaan en heeft daarom gekozen om naast het gemeentewapen ook met een logo te gaan werken. Een logo past bij ambities. Een logo dat het vooruitstrevende van de gemeente weergeeft.

Een logo dat beweging uitstraalt en datgene weergeeft wat de gemeente Zijpe kenmerkt. Joris Langedijk van Grafisch Centrum Eelan uit ’t Zand heeft het begrepen en heeft een ontwerp gemaakt dat helemaal bij de gemeente Zijpe past. In het platte vlak bevindt zich de letter Z. Deze letter staat zowel voor Zijpe als voor de zwaan die in het wapen van de gemeente is terug te vinden. De golfbeweging van de zee bevindt zich aan de linkerkant.

Tijdens de avond werd ook de beste foto bekend gemaakt van de fotowedstrijd `Zijpe in Beeld` die in 2008 werd gehouden.
Winnaar werd Edith Spil uit ’t Zand met een schitterende foto van strand en zee. Haar foto zal de voorkant van de gemeentegids 2009-2010 sieren. Een deskundige jury heeft uit de twaalf maandwinnaars uiteindelijk de foto van Edith Spil gekozen.
burgemeester Van Apeldoon onthult het nieuwe logo burgemeester Van Apeldoon onthult het nieuwe logo
de winnende foto was van Edith Spil de winnende foto was van Edith Spil