Overval op speelgoedzaak Heerhugowaard

Politie zoekt getuigen

Woensdagavond omstreeks 21.00 uur werd een gewapende overval gepleegd op een speelgoedwinkel aan de Middenweg in Heerhugowaard. De daders maakten geld buit. Er raakte niemand gewond.

Tegen sluitingstijd kwamen twee mannen de winkel binnen. Zij bedreigden de 46-jarige eigenaar met iets dat leek op een vuurwapen. Hij moest het geld uit de kassa geven. Ook werden de man en een 19 jarig personeelslid gedwongen naar het kantoor te gaan om geld te pakken.

De overvallers gingen er via de voordeur vandoor. Door hun haast probeerde zij de naar binnen draaiende deur naar buiten open te duwen. Hierbij vernielden zij de toegangsdeur.

Een van de verdachten rende weg richting De Dreef, de andere is vermoedelijk met een fiets richting de Bickerstraat gereden. Beide overvallers hebben een negroïde uiterlijk en een lengte van 1.75 tot 1.85 meter.

Door getuigen is een derde persoon gezien die voor de winkel heen en weer liep. Deze man had een licht getint uiterlijk. Hij verdween tegelijk met de overvallers. Mogelijk heeft deze man op de uitkijk gestaan.

De politie in Heerhugowaard is op zoek naar getuigen. Die kunnen bellen naar nummer 0900 - 8844 (lokaal tarief). Ook kan worden gebeld naar Meldt Misdaad Anoniem. Het nummer is 0800 – 7000.