IJsbaan Schagen van de baan

WVS niet akkoord met centrale plaats op Markt

Er komt dit jaar geen ijsbaan op de Markt in Schagen. De Stichting Stadsmanagement Schagen (SMS), waarin alle Schager ondernemersverenigingen zijn vertegenwoordigd, heeft afgezien van het plan omdat met de Winkeliersvereniging Schagen (WVS) geen overeenstemming kon worden bereikt.

De Winkeliersvereniging vergaderde dinsdagavond over het plan. De WVS is wel voorstander van de ijsbaan, maar tegen de plaats die was gekozen.

De ijsbaan had centraal op de Markt moeten komen, waardoor het plein zou worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Met name de ondernemers van de Gedempte Gracht vreesden hierdoor omzetverlies.

Omdat de WVS één van de participanten is van de Stichting Stadsmanagement heeft de stichting besloten voor dit jaar van het plan af te zien. `Een plan moet breed worden gedragen, en dat was nu niet zo`, meldt stadsmanager Rob Hogenes.

De stichting is wel teleurgesteld dat het plan dit jaar niet doorgaat. Het alternatief, een ijsbaan voor Igesz en De Posthoorn, was echter geen optie omdat de politie en het college die plek uit het oogpunt van veiligheid hadden afgekeurd.

Dinsdagavond werd het plan voor de ijsbaan ook besproken in de gemeenteraad. De raad ging wél akkoord met het plan en stelde hiervoor € 5.000,- beschikbaar. Mogelijk wordt dat geld nu gereserveerd voor volgend jaar.
IJsbaan dam Amsterdam IJsbaan dam Amsterdam