Laan 3 weken dicht

ingevoerd op 17-9-2008

De Laan in Schagen gaat vanaf maandag 3 weken dicht voor doorgaand verkeer. De afsluiting is nodig in verband met saneringswerkzaamheden.

In het verleden was op Laan 15 garage Plevier gevestigd. Daarbij zat ook een benzinestation. Dat benzinestation werd eind jaren 80 ontmanteld. De tanks bleven echter in de grond zitten. Volgens Martien Plevier werd toen besloten te wachten tot het pand zou worden gesloopt.

Nu het pand weg is kan met de sanering van de grond worden begonnen.

In verband met de klus wordt de Laan ter hoogte van nummer 15 voor 3 weken afgesloten. Ondernemers op de Laan en de Gedempte Gracht hebben een brief van GP Groot ontvangen over de afsluiting. Vooral voor de Gedempte Gracht en de Nieuwe Laagzijde kan de afsluiting voor problemen zorgen, omdat auto’s en vrachtwagens moeten keren om het centrum uit te komen.
De garage van Plevier eind jaren 30 ..... (Foto: Zijper Museum) De garage van Plevier eind jaren 30 ..... (Foto: Zijper Museum)
Een tegelplateau markeert de plaats waar de tanks liggen ..... Een tegelplateau markeert de plaats waar de tanks liggen .....